Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g grüne Erbsen, getrocknet
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 500 g gemischtes Gemüse (z.B. Sellerie, Möhre, Porree, Petersilie), in Stücken
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 Prise Zucker
- 2 TL Majoran
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 9.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensuppe mit Nudeln
40 min
Erbsencremesuppe
25min
Gemüsecremesuppe
1 Std. 15 Min
Möhrencremesuppe mit geröstetem Pumpernickel
50 min
Rote Linsensuppe
40 min
Erbsen-Curry-Suppe
40 min
Spinatsuppe mit Wildreis
45 min
Kichererbsensuppe
9 Std. 30 Min
Kernige Kartoffelsuppe
35 min
Möhren-Tomaten-Suppe
3u.
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45 min
Kartoffel-Paprika-Suppe
1 Std.