Urządzenia i Akcesoria
Erbsencremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
grüne Erbsen, getrocknet120 g
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Öl30 g
-
gemischtes Gemüse (z.B. Sellerie, Möhre, Porree, Petersilie), in Stücken500 g
-
Wasser1000 g
-
2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Zucker1 Prise
-
Majoran2 TL
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer3 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
838 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
9.1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegetarisch geniessen
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tomatensuppe
40 min
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45 min
Erbsencremesuppe
30 min
Erbsencremesuppe
25 min
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40 min
Kartoffel-Paprika-Suppe
1 godz.
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50 min
Erbsen-Curry-Suppe
40 min
Petersilien-Rahm-Suppe
35 min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45 min
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30 min
Dänische Erbsensuppe
1 godz.