Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 510 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail et la finition
- 2 c. à café bombées de sel
- 10 g de beurre, pour la cocotte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1330 kJ / 311 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2 godz. 35 min
Gâche vendéenne
3h 20 min
Pain Cocotte
3 Std.
Petits pains au lait
1h 45min
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Pain de mie
3h 20 min
Petits pains suédois
16 godz.
Pain au lait (Simplicité)
2 godz. 20 min
Pain de campagne en cocotte
2 godz. 10 min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min