Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 12 parts
- Kalorie
- 10006 kJ / 2385 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 279.6 g
- Tłuszcz
- 124.4 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Paris-brest
3h 10min
Génoise
50min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Pâte sucrée
1h 50min
Pâte brisée XL
10min
Galette des Rois express
50min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Gaufres liégeoises
2u.
Pâte feuilletée maison
1u.
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2u. 45min
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2h 10min
Sucre glace (200 g)
5 Min