Salade colorée et sa vinaigrette myrtille-basilic

4.4 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 4 œufs
  • 600 g d'eau
  • 120 g de myrtilles
  • 50 g d'huile d'olive
  • 20 g de vinaigre de cidre
  • 1 c. à café de miel
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 20 g de feuilles de basilic frais
  • 2 pincées de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 200 g de sucrine coupée en morceaux
  • 260 g de pois chiches en conserve égouttés
  • 150 g de tomates cerise coupées en deux
  • 1 concombre coupé en demi-rondelles
  • 2 avocats coupés en cubes
  • les graines d'une grenade
  • 150 g de cottage cheese
    70 g de ricotta
  • 90 g de croûtons

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 713.3 mg
Białko 21.9 g
Kalorie 2523.3 kJ / 603.1 kcal
Tłuszcz 35.9 g
Błonnik 12.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...