Urządzenia i Akcesoria
Tomaten-Champignon-Pasta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Olivenöl25 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe1 geh. TL
-
Salz½ - 1 TL
-
Knoblauch, gemahlen1 Prise
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Chili, getrocknet (opcjonalnie)1 Prise
-
Speckwürfel (opcjonalnie)100 g
-
Champignons, frisch in Scheiben80 g
-
passierte Tomaten300 g
-
Wasser550 g
-
Spaghetti (siehe Tipp)300 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
363 kcal /
1518 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
588 mg