Frühstücks-Brotpudding mit Cheddar und Speck

Frühstücks-Brotpudding mit Cheddar und Speck

4.8 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen

Składniki

  • Olivenöl plus etwas mehr zum Einfetten
    5 g
  • Weißbrot in Würfeln (3 cm, siehe Tipp)
    300 g
  • Cheddar in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Speck, geräuchert, in Scheiben grob gewürfelt
    160 g
  • Milch
    600 g
  • Eier (Größe M)
    8
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 895 mg
Białko 22 g
Kalorie 1762 kJ / 421 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...