
Wersje kompatybilne
Menü: Gnocchi in Tomaten-Mascarpone-Sauce, Brokkolisalat und Fruchtsorbet
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
Gnocchi in Tomaten-Mascarpone-Sauce
- 15 g Basilikum, frisch abgezupft
- 70 g Zwiebeln halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 70 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz nach Geschmack
- 1 TL Pfeffer, gemahlen
- 800 g Gnocchi (Fertigprodukt)
- 3 EL Sonnenblumenöl
Fruchtsorbet
- 60 - 100 g Zucker nach Geschmack
- 500 g Fruchtmischung, TK in Stücken
- 2 TL Zitronensaft (opcjonalnie)
- 1 Eiklar (opcjonalnie)
Brokkolisalat und Fertigstellung
- 1 rote Paprika in Stücken
- 1 Apfel groß, geviertelt
- 250 g Brokkoliröschen
- 30 g Pinienkerne
- 25 g Öl
- 15 g Essig
- 1 TL Honig
- 1 ½ TL Senf
- 1 TL Kräutersalz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 6 EL Mascarpone (250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 964 kcal / 4037 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Węglowodany
- 101 g
- Błonnik
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Sód
- 2123 mg