Tomaten-Pilz-Spaghetti

3.6 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    25 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ - 1 TL
  • Knoblauch, gemahlen
    1 Prise
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Chili, getrocknet (opcjonalnie) (nach Geschmack anpassen)
    1 Prise
  • Schinkenspeck, gewürfelt (opcjonalnie)
    100 g
  • Champignons aus der Dose abgetropft, in Scheiben
    80 g
  • passierte Tomaten
    300 g
  • Wasser
    550 g
  • Spaghetti (siehe Tipp)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 367 kcal / 1537 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 469 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...