Zucchininudeln mit Bolognese

Zucchininudeln mit Bolognese

4.0 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zucchini (Ø 3-5 cm), Enden abgeschnitten, nicht längs halbiert
    1000 g
  • Parmesan in Stücken (1-2 cm)
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Knollensellerie in Stücken (4 cm)
    100 g
  • Möhren in Stücken (4 cm)
    100 g
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Schinkenspeckwürfel
    100 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Hackfleisch, gemischt
    400 g
  • Speisestärke
    2 EL
  • Wasser
    4 EL
  • Tomaten geviertelt
    400 g
  • Tomatenmark
    100 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Basilikum gehackt
    4 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 657 kcal / 2747 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 1258 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...