Wrap tikka masala

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de filets de poulet, sans peau coupés en morceaux (3 cm)
  • 2 c. à soupe de paprika doux en poudre
  • 1 c. à café de garam masala en poudre
  • 20 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 1 c. à café d'ail en poudre
  • 1 c. à café de gingembre en poudre
  • 4 c. à soupe de feuilles de coriandre fraîche et un peu pour la finition
  • 200 g de yaourt nature
  • ½ c. à café de sel
  • 600 g d'eau
  • 4 tortillas de blé (Ø 22 cm)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 335 kcal / 1405 kJ
Białko 34.1 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 29.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 732.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...