Gratin de tortellini et d'épinards

Gratin de tortellini et d'épinards

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 30 g de beurre et un peu pour le plat
  • 200 g de gouda en morceaux (2-3 cm)
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 30 g de purée de tomates
  • 500 g de passata
  • 200 g de crème liquide, 30-40% m.g.
  • 1 c. à café de sel et un peu pour assaisonner
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • ½ c. à café de sucre
  • 1 - 2 c. à café d'origan déshydraté à ajuster en fonction des goûts
  • 800 g de pâtes fraîches, type tortellini (farcis à la viande par exemple)
  • 500 g de feuilles d'épinards surgelées préalablement décongelées et essorées

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 824 kcal / 3469 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...