Gratin de tortellini et d'épinards

Gratin de tortellini et d'épinards

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de beurre et un peu pour le plat
    30 g
  • de gouda en morceaux (2-3 cm)
    200 g
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • de purée de tomates
    30 g
  • de passata
    500 g
  • de crème liquide, 30-40% m.g.
    200 g
  • de sel et un peu pour assaisonner
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de sucre
    ½ c. à café
  • d'origan déshydraté à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 c. à café
  • de pâtes fraîches, type tortellini (farcis à la viande par exemple)
    800 g
  • de feuilles d'épinards surgelées préalablement décongelées et essorées
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 824 kcal / 3469 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...