Urządzenia i Akcesoria
Vegane Austernpilzsuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portion
Składniki
-
Zwiebel halbiert120 g
-
Möhren in Stücken (2 cm)120 g
-
80 g Knollensellerie, in Stücken (2 cm)Staudensellerie in Stücken (2 cm)80 g
-
Petersilienwurzel in Stücken (2 cm)60 g
-
Knoblauchzehe2
-
Öl30 g
-
Wasser650 g
-
Austernpilz, frisch in Streifen (0,5-1 cm)500 g
-
Lorbeerblätter getrocknet2
-
Pimentkörner3
-
Paprika, süß1 TL
-
Paprika rosenscharf½ TL
-
weißer Pfeffer, gemahlen¼ TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen¼ TL
-
Muskatnuss¼ TL
-
Salz1 TL
-
Tomatenmark15 g
-
Majoran, getrocknet2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
670 mg
Białko
6 g
Kalorie
663 kJ /
159 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thunfisch-Pasteten
4 godz. 55 min
Veganes Porridge mit Früchten und Zimt
15 min
Cremiger Feta-Dip
5 min
Oktopus "à Lagareiro"
1 godz. 30 min
Dattelsirup
3 godz. 30 min
Glutenfreies Weißbrot
4 godz. 25 min
Oster-Kokos-Muffins
45 min
Sommerliche Gemüsesuppe
55 min
Sandwich-Toast
27 godz.
Napoleon-Torte
8 godz.
Schnelle Crêpes - Grundrezept
45 min