Vegane Bolognese

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portion

Składniki

Veganer Käseersatz
  • Cashewkerne, ungeröstet
    85 g
  • Hefeflocken
    15 g
  • Salz
    ½ TL
  • Knoblauchpulver
    2 Prisen
Sauce und Fertigstellung
  • Kidneybohnen, in der Dose abgetropft
    255 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Sellerie in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Möhren in Stücken (3 cm)
    150 g
  • Zwiebel geachtelt
    50 g
  • Weiβwein trocken (vegan)
    100 g
  • Tomaten, stückig
    400 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Rosmarin, getrocknet, gehackt
    1 TL
  • Paprika, geräuchert, gemahlen
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 328 kcal / 1373 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...