Urządzenia i Akcesoria
Ayam Goreng Berempah
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
4 bahagian
Składniki
-
peha ayam penuh (lebih kurang 4-5 ketul), dengan kulit dan tulang1000 g
-
serai bahagian putih sahaja6 batang
-
bawang putih3
-
halia dihiris15 g
-
bawang besar70 g
-
bawang kecil40 g
-
daun kari3 tangkai
-
serbuk kunyit1 sudu teh
-
serbuk jintan manis1 sudu teh
-
serbuk ketumbar1 sudu teh
-
serbuk kari2 sudu teh
-
serbuk cili1 sudu teh
-
gula2 sudu teh
-
garam ikut citarasa1 - 2 sudu teh
-
tepung jagung2 sudu besar
-
tepung beras2 sudu besar
-
minyak masak
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 bahagian
Sód
1116.8 mg
Białko
49.5 g
Kalorie
2000 kJ /
478 kcal
Tłuszcz
23.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
14.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Bigos
1 godz. 30 min
Pineapple and orange glazed ham
2 godz.
Gefülltes Brathenderl
1 godz. 45 min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Wildschweinbraten mit Knödeln und Rotkohl
10 godz. 45 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min