Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

4.6 108 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 porcí

Składniki

  • 6 vajec
  • 220 gramů bagety nalámané na kusy (cca 1 větší bageta)
  • 50 gramů petržele, čerstvé pouze listy
    50 gramů pažitky
  • 600 gramů vody
  • 200 gramů vepřových plátků na menší kostky
  • 200 gramů uzeného masa, vepřového na menší kostky
  • 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
  • ½ polévkové lžíce soli
  • 1 čajová lžička pepře, černého, mletého
  • 200 gramů másla na kousky
  • 100 gramů mléka
  • 1 špetka muškátového oříšku, strouhaného

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porce

Białko 14.4 g
Kalorie 1210 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 20.3 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...