Tarte flambée aux dattes et au lard

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 parts

Składniki

  • 300 g de farine de blé et un peu plus pour le plan de travail
  • 150 g d'eau
  • 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 50 g d'huile d'olive
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 100 g de dattes, dénoyautées
  • 2 brins de thym, frais effeuillés
  • 200 g de crème acidulée, toutes sortes
  • 20 g de miel
  • ½ c. à café de poivre noir, moulu
  • 100 g de lard, dégraissé, en tranches en morceaux (1 cm)
    100 g de lardons
  • 50 g de roquette
  • crème de vinaigre balsamique pour arroser

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 681.4 kcal / 2850.8 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 83.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...