Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 240 g d'eau
- ½ cube de levure (env. 20 g), émiettée
- 400 g de farine blanche et un peu plus pour fariner
- 20 g d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture
- 1 gousse d'ail
- 140 g de tomates séchées à l'huile, égouttées
- 1 bouquet de basilic frais (d’env. 20 g), effeuillé
- 20 g d'huile d'olive
- 4 pincées de poivre
-
300
g de mozzarella (en bloc), partagée
dans la longueur, en
32 tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 179 kJ / 42.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Tresse bernoise
1h 45min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Tourte de Linz suisse
1 Std. 30 Min
Quiche lorraine, façon baguette
40 Min
Spätzlis à la grisonne (2 portions)
45 Min
Sauce balsamique
10 min
Croissants au jambon
35 Min
Focaccia aux tomates cerises
2h
Röstis de légumes et sauce forestière à la crème (TM6)
1h 15min
Focaccia aux tomates
40 Min
Risotto alle cinque P
30 Min