![Quick Lamb Dhansak Quick Lamb Dhansak](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/244D7A7A-8BFB-4810-8916-E963EDB504C7/Derivates/D06BA8E5-8BD0-4CB4-8C13-336D159F41D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bunch fresh mint leaves (approx. 5 g)
- 1 bunch coriander leaves (approx. 5 g)
- 500 g lamb meat, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 30 g vegetable oil, plus extra for frying
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 200 g butternut squash, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 500 g water, hot
- 20 g rogan josh curry paste (or other indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 36.9 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
Alternatywne przepisy
Prawn Bhuna
30min
Keralan Fish Curry
30min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Beef Madras
1h 30 min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Chicken Jalfrezi
1h
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min
Quick Lamb Dhansak
50min
Chicken Saag
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Kofta Curry
1j 10 menit
Lamb Keema with Peas
1h