Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bunch fresh mint leaves (approx. 5 g)
- 1 bunch coriander leaves (approx. 5 g)
- 500 g lamb meat, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 30 g vegetable oil, plus extra for frying
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 200 g butternut squash, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 500 g water, hot
- 20 g rogan josh curry paste (or other indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 36.9 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
Alternatywne przepisy
Prawn Curry
30 Min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30 min
Lamb Korma
4 Std.
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Chicken Garam Masala
50min
Quick Lamb Dhansak
50min
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Prawn Bhuna
30 Min
Chicken Saag
50min
Keralan Fish Curry
30 Min