Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 Tbsp olive oil, for frying
- 675 g stewing steak, cut in pieces (4 cm)
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 250 g onions, quartered
- 30 g plain flour
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp beef stock paste, homemade - 250 g water
- 250 g Guinness®
- 250 g button mushrooms, quartered
- 12 fresh oysters, shucked, with any juices
- 1 sheet puff pastry, ready-rolled, at room temperature (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2321.8 kJ / 554.9 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1088.5 mg
Alternatywne przepisy
Dauphinoise Potatoes
50min
Butter Chicken
50min
Beef and Beer Pie
1 Std. 40 Min
Beer Bread with Whipped Marmite Butter
50min
Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad (TM6)
30min
Maple and Pecan Steamed Puddings
1h 25min
Sticky Toffee Puddings
1h
Leek and Potato Soup (TM6)
40min
Pineapple and Coconut Ice Cream Sundae
11h
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 Std. 50 Min