Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie zielone curry z tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
360 - 400 g tofu, świeżego pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ - 1 papryczka chili, świeża pokrojona na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju plus dodatkowo 2 łyżki do smażenia
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
-
100 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
-
120 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
400 g mleczka kokosowego
-
200 g wody
-
2 łyżki zielonej pasty curry (patrz wskazówka)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczkę cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżki sosu sojowego
-
½ łyżeczki soli
-
kolendra, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
921.7 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
1702 kJ /
406.8 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Tofu tikka masala
55 min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min