Urządzenia i Akcesoria
Würziger Auberginen-Kichererbseneintopf mit Poulet
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Aubergine in Würfeln (1,5 cm)200 g
-
Salz1 TL
-
Olivenöl1 EL
-
Oregano, getrocknet1 EL
-
Zwiebeln100 g
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben (2 mm)10 g
-
Olivenöl20 g
-
Wasser250 g
-
Tomatenpüree15 - 20 g
-
Gemüsebouillon Paste½ TL
-
Kurkuma, getrocknet, gemahlen½ TL
-
Garam Masala1 TL
-
Chiliflocken¼ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen3 - 5 Prisen
-
Weissmehl1 EL
-
Kichererbsen, gekocht ca. 250 g, abgetropft1 Dose
-
Pouletbrustfilets in Streifen (1 cm)250 g
-
Naturjoghurt (z.B. High Protein)150 g
-
Koriander, frisch grob gehackt, zum Garnieren½ Bund
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
496.4 kcal /
2076.8 kJ
Białko
31.7 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
58.7 g
Błonnik
13.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
661.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Woman 50+
5 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria