Lachs mit Mandelkruste und Spargel-Tagliatelle

4.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

Lachs mit Mandelkruste
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 150 g)
    4
    4 g Lachsfilets, gefroren, enthäutet, aufgetaut (à 150 g)
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    30 g
  • Dijonsenf
    20 g
  • Honig
    15 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Salz
    ½ TL
  • Mandeln, enthäutet
    20 g
  • Brot in Stücken
    50 g
  • Petersilie, frisch Blätter abgezupft
    3 - 4 Stängel
Spargel-Tagliatelle
  • Wasser
    1200 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
  • Eiernudeln, frisch, Typ Tagliatelle
    300 g
  • grüner Spargel unteres Drittel geschält, in Stücken (2 cm)
    250 g
  • Olivenöl
    1 EL
  • Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
    ½
  • Petersilie, frisch zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 633 kcal / 2647 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...