Butter Chicken

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

Mariniertes Hähnchen
  • Pouletschenkel, ohne Haut, ohne Bein und Knochen in Stücken (ca. 3 cm)
    750 g
  • Zitronensaft
    40 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 - 2 Prise
  • Paprika, süß
    1 EL
  • Curry Pulver
    1 EL
  • Zimt, gemahlen
    ¼ TL
  • Knoblauch, gemahlen
    ¼ TL
Sauce und Fertigstellung
  • Schalotte halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    30 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • passierte Tomaten
    150 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
    30 g
  • Curry Pulver
    1 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 - 2 Prise
  • Mandeln gemahlen
    20 g
  • Wasser
    50 g
  • Koriander, frisch gehackt, zum Garnieren
    1 - 2 Esslöffel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 968 mg
Białko 20 g
Kalorie 1229 kJ / 294 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...