Gewürztes Tri-Tip Rindfleisch mit gegrillten Maiskolben und Rahmspinat

Gewürztes Tri-Tip Rindfleisch mit gegrillten Maiskolben und Rahmspinat

5.0 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen

Składniki

Marinieren
  • Paprikapulver, geräuchert
    2 TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 TL
  • Salz
    2 TL
  • brauner Zucker
    2 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 TL
  • Chilipulver
    ½ TL
  • Knoblauch, gemahlen
    ½ TL
  • Zwiebelpulver
    ½ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Tri-Trip Rindfleisch (Bürgermeisterstück)
    900 - 1100 g
Grillen des Tri-Tip-Rindfleisches und der Maiskolben
  • Öl zum Bestreichen des Grills
  • Maiskolben
    4
Rahmspinat und Fertigstellung
  • Wasser
    170 g
  • Blattspinat, frisch
    500 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter
    30 g
  • Frischkäse
    110 g
  • Schlagobers
    50 g
  • Salz nach Geschmack
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 734 kcal / 3071 kJ
Białko 76 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 795 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...