Urządzenia i Akcesoria
Ciasto brzoskwiniowe Bellini
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 28 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Żelka brzoskwiniowa
-
3 ½ łyżeczki żelatyny w proszku
-
50 g wody
-
250 g brzoskwiń, połówek, z puszki odsączonych z syropu (syrop zachować)
-
80 g likieru brzoskwiniowego (patrz wariant)
Biszkopt
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki tortowej
-
1 szczypta soli
Krem szampański
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
40 g wody
-
170 g wina musującego np. szampana, Prosecco
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g cukru
-
3 żółtka
-
300 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Brzoskwiniowa polewa lustrzana
-
2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku
-
50 g wody
-
30 g cukru
-
75 g syropu glukozowego
-
50 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
75 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego (opcjonalnie) pomarańczowego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
93.3 mg
Białko
9 g
Kalorie
2106.1 kJ /
503.4 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.
Malinowe wyspy
9 godz.
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krokiety z szynką Cecina i kozim serem
9 godz. 20 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Różowy biszkopt na kisielach
4 godz.
Rogale à la marcińskie
10 godz.
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min