
Urządzenia i Akcesoria
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Tymiankowa śmietana i dodatki do grzanek
-
soli1 szczyptę
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości50 g
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
sera z niebieską pleśnią100 g
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki100 g
Krem pieczarkowy
-
wody530 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości400 g
-
oliwy z oliwek35 g
-
cebula szalotka przekrojoną na pół1
-
ząbek czosnku1
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
bagietka (ok. 150 g)1
-
miodu, płynnego2 łyżki
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
tymianek, świeży tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
692.9 kcal /
2898.9 kJ
Białko
20.4 g
Tłuszcz
42.8 g
Węglowodany
61.2 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
1031.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska