Crumble aux fruits d'été avec crème anglaise

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

La garniture
  • 200 g de fraises coupées en deux
  • 50 g de liqueur d'amande (opcjonalnie)
  • 30 g de beurre en morceaux et un peu plus pour graisser
  • 200 g de pommes pelées, épépinées, coupées en morceaux (2 cm)
  • 200 g de mûres (voir conseil)
  • 100 g de sucre
Le crumble
  • 50 g de noisettes émondées
  • 50 g d'amandes, entières, décortiquées
  • 100 g de farine
  • 50 g de flocons d'avoine
  • 90 g de sucre
  • 100 g de beurre en morceaux
La sauce à la vanille (crème anglaise)
  • 1000 g d'eau
  • 270 - 290 g de crème acidulée
  • 230 g de lait entier
  • 3 œufs
  • 75 g de sucre
  • 1 ½ c. à café d'extrait de vanille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 71 mg
Białko 2 g
Kalorie 613 kJ / 147 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...