Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de flocons d'avoine, (gros)
- 75 g de farine d'épeautre
- 60 g de graines de tournesol
- 40 g de graines de sésame
- 40 g de graines de lin
- 1 c. à café de graines de fenouil
- 1 ½ c. à café de fleur de sel
- 220 g d'eau
- 30 g d'huile de colza
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6734 kJ / 1617 kcal
- Białko
- 52.5 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 102 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11 godz.
Knöpflis à l’ail des ours
1h
Pain croustillant à l’épeautre
2h
Petits pains au müesli (sucrés)
2h
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Petits pains au seigle
12 godz.
Pain aux graines de lin
1h 30min
Petits pains aux fruits
3h 5min
Cake choco-courgettes
1h 25min
Gâteau à l’orange
50min
Pâte de bouillon de légumes végane
1h
Salade de brocoli aux pignons de pin
5min