Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Zucchetti, Enden abgeschnitten, grosse Zuchetti längs schneiden, sodass sie in die Reibendeckelöffnung passen
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 4 - 5 Zweigchen Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 140 g rote Peperoni, in Stücke (4 cm)
- 15 g Pilze, getrocknet
- 1 Knoblauchzehe
- 1 ½ TL Salz
- 1 ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 3 Prisen Paprikapulver, geräuchert, gemahlen
- 50 g Olivenöl
- 200 g passierte Tomaten, aus der Dose
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 789.2 kJ / 188.6 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 986.8 mg
Alternatywne przepisy
Champignon-Kartoffeleintopf
1 Std.
Tomatenrisotto mit Basilikum
30 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 Min
Randensalat mit Meerettich (TM6)
10 Min
Melonen-Linsensalat im Glas
50 Min
Erlebniskochen
2h
Hörnlisalat mit Zucchetti
30 Min
Hirsesalat im Glas
1 Std.
Gemüse-Tomatenreis mit Bohnen
35 Min
Brokkoli Frittatawürfel
1 Std. 10 Min
Schnelles Zwirbelbrot
40 Min