Meatballs in Tomatensauce

3.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Meatballs
  • Brot in Stücken
    40 g
  • Milch
    80 g
  • Petersilie, flachblättrig Blätter abgezupft
    5 g
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    1
  • Rindshackfleisch
    400 g
  • Eier
    2
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
Tomatensauce
  • pflanzliches Öl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln in Spalten
    200 g
  • passierte Tomaten, aus der Dose
    600 g
  • Wasser
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 445 kcal / 1876 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 1323.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...