Peperonisauce mit Bratwurstbällchen

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Peperoni in Stücken (3-4 cm)
    400 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Wasser
    450 g
  • Tomatenpüree
    40 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Paprikapulver edelsüss
    1 TL
  • Oregano, frisch
    1 TL
  • Gemüsebouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • rohe Salsiccia Brät herausgelöst
    400 - 450 g
  • Vollrahm
    100 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    25 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 334 kcal / 1399 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1035 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...