Trüffelrisotto

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    40 g
    40 g Hartkäse, in Stücken (3 cm)
  • Wasser
    1000 g
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis (z. B. Carnaroli, Arborio)
    250 g
  • Weißwein, trocken
    60 g
  • Rinderfond flüssig
    750 g
    750 g Gemüsefond, flüssig
  • Salz nach Geschmack
    5 - 10 g
  • Butter in Stücken
    30 g
    30 g Trüffelbutter, in Stücken
  • Trüffelsauce (z. B. Salsa Tartufata)
    50 g
  • Trüffel, frisch (opcjonalnie) zum Servieren
    10 - 20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 721 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1261.8 kJ / 301.6 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 35.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...