Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g marchewki, z odciętymi końcówkami
-
25
g cebuli szalotki
lub 25 g cebuli - 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oleju
- 15 - 25 g octu
- 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g musztardy
- 3 szczypty soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 317 mg
Alternatywne przepisy
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM6)
10min
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM5)
10min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10min
Surówka z kalarepy (TM6)
15min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM5)
10min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM5)
5min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM5)
10min
Surówka z marchewki z chrzanem
5min