Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 350 - 800 g kapusty, białej lub czerwonej, pokrojonej w 1-2 cm plastry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 104.6 kJ / 25 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 20.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 Min
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1h 10min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20 min
Gotowanie na parze szpinaku (500 g)
15 min
Gotowanie na parze kapusty (300 g)
15 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (600 g)
25min
Gotowanie na parze rabarbaru (500-800 g)
25min
Rumienienie cukinii
20 min