Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
150 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
120 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry bez kości, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
475 g wody
-
400 g purée z dyni (patrz wskazówka)
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
⅓ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
⅓ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
633.6 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
1509.4 kJ /
360.8 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
13.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
51.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Dhal z soczewicy ze szpinakiem i krewetkami
35 min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Tarta z orzechami pekan
2 godz. 30 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Zupa dyniowa
25 min