Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • kaszy jęczmiennej pęczak
    200 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 - 10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    20 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1-2 cm kostkę
    150 g
  • cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
    120 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry bez kości, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    300 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    475 g
  • purée z dyni (patrz wskazówka)
    400 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    100 g
  • curry, mielonego
    ½ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ⅓ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ⅓ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
    ⅓ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 360.8 kcal / 1509.4 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 51.4 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 633.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...