Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
kaszy jęczmiennej pęczak200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju20 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1-2 cm kostkę150 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę120 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry bez kości, pokrojonej na 2-3 cm kawałki300 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody475 g
-
purée z dyni (patrz wskazówka)400 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
-
curry, mielonego½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego⅓ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej⅓ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)⅓ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360.8 kcal /
1509.4 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
51.4 g
Błonnik
13.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
633.6 mg