Tarte au chocolat et ganache au chocolat

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 tranches

Składniki

La pâte
  • 200 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en petits morceaux
  • 250 g de farine de blé
  • 1 paquet de poudre à lever
  • 25 g de cacao en poudre non sucré (tout type)
  • 100 g d'eau
  • 180 g de sucre de canne complet
  • 180 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 80 g de crème acidulée, toutes sortes
La ganache au chocolat
  • 250 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en petits morceaux
  • 250 g de beurre mou, en morceaux
  • 250 g de sucre glace

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 726.7 kcal / 3040.7 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 44.2 g
Węglowodany 78.6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Sód 283.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...