Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème
- 40 g de sucre vanillé, maison
- 300 g de fraises, surgelées
- 500 g de lait
- 10 g de jus de citron
- 8 boules de glace au chocolat (350 g en tout), voir conseil
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 2014 kJ / 481 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 min
Carac rouge
19sa 30 dk
Mousse au thon
5 min
Mini-Donuts
2 Std. 45 Min
Caramels à la crème
2 Std.
Tagliatelle fraîches aux cèpes
1 Std.
Sirop de thé glacé
30 Min
Petits fondants au chocolat
40min
Sauce bolognaise
3h 15min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Focaccia aux tomates
40min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 Min