Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 citrons, bio
- 350 g de sucre
- 4 œufs
- 250 g de beurre, mou, en morceaux (3 cm)
- 250 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
Le glaçage
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1216 kJ / 291 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Cake aux baies
1 godz. 15 min
Cake au citron
1h 5min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Gâteau à la crème
45min
Pain paysan
3 Std.
Gâteau aux carottes argovien
2 godz.
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Cake à l'orange
1 godz.