Urządzenia i Akcesoria
Wegański rosół z pieczonych warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
350 - 400 g warzyw, mieszanych np. marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
-
1 cebula nieobrana, przekrojona na pół
-
3 ząbki czosnku
-
3 łyżki oleju
-
2 ½ łyżeczki soli
-
250 g makaronu, suchego wegańskiego, np. nitki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość posiekanej do dekoracji
-
3 łyżki sosu sojowego
-
2 grzyby, suszone leśne, np. borowiki, podgrzybki
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 goździk
-
zimna woda do uzupełnienia, do poziomu pojemności max. naczynia miksującego (2,2 l)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1551 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1162.1 kJ /
277.7 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
43.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Virgin Aperol Spritz
10 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Pizza neapolitańska
9 godz.
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Lekkostrawny krupnik
55 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Bułeczki na parze z chorizo
2 godz.
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min