Urządzenia i Akcesoria
Wegański rosół z pieczonych warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
warzyw, mieszanych np. marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora, pokrojonych na 5-7 cm kawałki350 - 400 g
-
cebula nieobrana, przekrojona na pół1
-
ząbki czosnku3
-
oleju3 łyżki
-
soli2 ½ łyżeczki
-
makaronu, suchego wegańskiego, np. nitki250 g
-
natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość posiekanej do dekoracji5 gałązek
-
sosu sojowego3 łyżki
-
grzyby, suszone leśne, np. borowiki, podgrzybki2
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
goździk1
-
zimna woda do uzupełnienia, do poziomu pojemności max. naczynia miksującego (2,2 l)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
277.7 kcal /
1162.1 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
43.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
1551 mg