Wegański rosół z pieczonych warzyw

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • warzyw, mieszanych np. marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
    350 - 400 g
  • cebula nieobrana, przekrojona na pół
    1
  • ząbki czosnku
    3
  • oleju
    3 łyżki
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego wegańskiego, np. nitki
    250 g
  • natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość posiekanej do dekoracji
    5 gałązek
  • sosu sojowego
    3 łyżki
  • grzyby, suszone leśne, np. borowiki, podgrzybki
    2
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • lubczyku, suszonego
    1 łyżeczka
  • ziaren pieprzu czarnego
    1 łyżeczka
  • goździk
    1
  • zimna woda do uzupełnienia, do poziomu pojemności max. naczynia miksującego (2,2 l)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 277.7 kcal / 1162.1 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 43.9 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 1551 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...