Urządzenia i Akcesoria
Wegański rosół z pieczonych warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
350 - 400 g warzyw, mieszanych np. marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora, pokrojonych na 5-7 cm kawałki
-
1 cebula nieobrana, przekrojona na pół
-
3 ząbki czosnku
-
3 łyżki oleju
-
2 ½ łyżeczki soli
-
250 g makaronu, suchego wegańskiego, np. nitki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość posiekanej do dekoracji
-
3 łyżki sosu sojowego
-
2 grzyby, suszone leśne, np. borowiki, podgrzybki
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 goździk
-
zimna woda do uzupełnienia, do poziomu pojemności max. naczynia miksującego (2,2 l)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
277.7 kcal /
1162.1 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
43.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
1551 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
20 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Żurek wegański
35 min
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 min
Tofu tikka masala
55 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min