Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi

5.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porcji

Składniki

  • 250 g wody letniej
  • 460 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • woda do gotowania (ok. 2 l)
  • 5 łyżek sody oczyszczonej
  • ziarna sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
  • sos pomidorowy do podania (ok. 300 g, patrz wskazówka)
  • 1 ogórek pokrojony w słupki (7 x 1 cm), do podania
  • pomidorki koktajlowe (ok. 200 g, patrz wskazówka), do podania
  • 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (7 x 1 cm), do podania
  • kabanosy pokrojone na 5-6 cm kawałki (ok. 100 g), do podania
  • ser żółty pokrojony w 2 cm kostkę (ok. 200 g), do podania
  • borówki amerykańskie (ok. 200 g), do podania
  • winogrona (ok. 200 g, patrz wskazówka), do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 361.6 kcal / 1512.8 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 2777.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...