Urządzenia i Akcesoria
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porcji
Składniki
-
250 g wody letniej
-
460 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
woda do gotowania (ok. 2 l)
-
5 łyżek sody oczyszczonej
-
ziarna sezamu, białego (opcjonalnie) do posypania
-
sos pomidorowy do podania (ok. 300 g, patrz wskazówka)
-
1 ogórek pokrojony w słupki (7 x 1 cm), do podania
-
pomidorki koktajlowe (ok. 200 g, patrz wskazówka), do podania
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w paski (7 x 1 cm), do podania
-
kabanosy pokrojone na 5-6 cm kawałki (ok. 100 g), do podania
-
ser żółty pokrojony w 2 cm kostkę (ok. 200 g), do podania
-
borówki amerykańskie (ok. 200 g), do podania
-
winogrona (ok. 200 g, patrz wskazówka), do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
361.6 kcal /
1512.8 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
47.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
2777.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska