Urządzenia i Akcesoria
Affogato bananowe z kawą zbożową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
300 g bananów pokrojonych w 2 cm plastry
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
140 g cukru plus 2 łyżki
-
1 laskę wanilii pokrojona na kawałki
-
4 żółtka
-
¼ łyżeczki soli
-
800 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
420 g wody
-
15 - 20 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3-4 łyżki)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
234.8 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
4105.5 kJ /
981.3 kcal
Tłuszcz
77.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
47.4 g
Węglowodany
68.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Lemoniada brzoskwiniowa
5 min
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3 godz.
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Kokosowo-limonkowy pudding ryżowy z karmelizowanym ananasem
45 min
Śniadaniowy koktajl kawowy
10 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min