Urządzenia i Akcesoria
Affogato bananowe z kawą zbożową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
300 g bananów pokrojonych w 2 cm plastry
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
140 g cukru plus 2 łyżki
-
1 laskę wanilii pokrojona na kawałki
-
4 żółtka
-
¼ łyżeczki soli
-
800 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
420 g wody
-
15 - 20 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3-4 łyżki)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
234.8 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
4105.5 kJ /
981.3 kcal
Tłuszcz
77.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
47.4 g
Węglowodany
68.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 Min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 Min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6 Std. 30 Min
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5 Min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 Std. 30 Min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 Min
Tiramisu na kawie zbożowej
5 Std. 25 Min
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10 Min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 Std. 30 Min
Kawa latte
10 Min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 Min
Zimowa czekolada do picia
10 Min