Urządzenia i Akcesoria
Affogato bananowe z kawą zbożową
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
300 g bananów pokrojonych w 2 cm plastry
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
140 g cukru plus 2 łyżki
-
1 laskę wanilii pokrojona na kawałki
-
4 żółtka
-
¼ łyżeczki soli
-
800 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
420 g wody
-
15 - 20 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3-4 łyżki)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
234.8 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
4105.5 kJ /
981.3 kcal
Tłuszcz
77.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
47.4 g
Węglowodany
68.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 godz. 30 min
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6, TM7)
35 min
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10 min
Napar jabłkowy
40 min
Zimowa czekolada do picia
10 min