Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6)

Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6)

4.7 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 2 żółtka
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
    30 skrobi kukurydzianej
  • 500 g mleka
  • 60 g cukru
  • 1 laskę wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
  • 2 szczypty soli
  • 150 g mąki pszennej
  • 140 g cydru
  • 15 g oleju plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia
  • 2 jajka
  • 400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
  • migdały, w płatkach do posypania
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308.2 kcal / 1289.3 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 50.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 119 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...