Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de seigle
- 200 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1144 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de campagne
4h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain complet
5 godz.
Pain au levain
8u.
Pain de seigle
2sa 40 dk
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min
Pain viking au sésame
3 godz. 10 min
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain aux graines
5 godz.