Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 200 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 20 g de pastis
- 2 œufs entiers
- 1 jaune d'œuf
- 150 g d'amandes décortiquées, non mondées (avec leur peau brune)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 236 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits italiens aux fruits secs
35 min
Canistrelli
1h
Cookies à l'orange confite
35 min
Caponata sicilienne
55 min
Nonnettes à l'orange
1 godz. 40 min
Mini-lingots marron-chocolat
40 min
Ginger nuts
1h
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1h 10 min
Oreillettes au citron et à l'orange
1 godz. 30 min
Croquants aux noisettes et amandes
50 min
Navettes au zeste d'orange
1h 35min
Biscuits au citron
50 min