Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 200 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 20 g de pastis
- 2 œufs entiers
- 1 jaune d'œuf
- 150 g d'amandes décortiquées, non mondées (avec leur peau brune)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 236 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquants aux noisettes et amandes
50 min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17u.
Biscuits au citron
50 min
Canistrelli
1h
Calissons d'Aix
24h
Biscuits italiens aux fruits secs
35 min
Caponata sicilienne
55 min
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min.
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 Std. 50 Min
Ginger nuts
1h
Fougasse au romarin
3h 25min
Amaretti aux abricots
30 min