
Urządzenia i Akcesoria
Pistacjanki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
300 g mleka
-
20 g cukru
-
80 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta soli
-
300 g kremu pistacjowego (patrz wskazówka)
-
60 g malin, świeżych (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
438.3 kcal /
1833.8 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
89.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Krem pistacjowy
37 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Skyrniczki z owocami
45 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min