Urządzenia i Akcesoria
Lemoniada z owoców jagodowych
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 szklanek
Składniki
-
300 g owoców jagodowych, mrożonych, np. truskawek, malin, borówek, uprzednio rozmrożonych300 g owoców jagodowych, świeżych np. truskawek, malin, borówek
-
2 cytryny ekologiczne, przekrojone na pół
-
750 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
-
2 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
50 - 80 g cukru
-
6 - 8 kostek lodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
7.6 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
325.1 kJ /
77.7 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
20.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułeczki na parze z chorizo
2 godz.
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Koktajl owocowy
5 min
Aperol slush
5 min
Paloma (moktajl)
5 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Liczi martini
35 min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Letni poncz z Prosecco
1 godz. 25 min
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 min
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 min