Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
3 żółtka
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania
-
1 szczypta soli plus 1 łyżeczka do gotowania makaronu
-
75 g pancetty, pokrojonego w 1 cm kostkę75 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
10 g oliwy z oliwek (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
1200 g wody
-
180 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście (opcjonalnie) ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1799 mg
Białko
26.8 g
Kalorie
2653.4 kJ /
634.2 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
69.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spiralizowana cukinia w kremowym pesto z awokado (TM7, TM6, TM5)
30 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Roladki drobiowe ze szparagami i ryżem
1 godz. 10 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min