Urządzenia i Akcesoria
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Migdałowa kruszonka
-
20 g migdałów, w płatkach
-
40 g masła zimnego
-
40 g cukru
-
40 g mąki pszennej40 g mąki kokosowej
Krem angielski
-
150 g mleka
-
2 żółtka (patrz wskazówka)
-
25 g cukru
-
3 liście laurowe, suszone
Gruszki w białym winie
-
300 g wody
-
550 g białego wina, wytrawnego
-
20 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
130 g cukru
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska wanilii przecięta wzdłuż na pół
-
6 gruszek, odmiana Konferencja małych (ok. 100 g każda)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
50.4 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
2080 kJ /
497.1 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
78.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cynamonki na parze
50 min
Millefeuille z karmelem i orzechami
13 godz. 10 min
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Dalgona coffee z mlekiem skondensowanym (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35 min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min