Urządzenia i Akcesoria
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Migdałowa kruszonka
-
migdałów, w płatkach20 g
-
masła zimnego40 g
-
cukru40 g
-
mąki kokosowej40 g
Krem angielski
-
mleka150 g
-
żółtka (patrz wskazówka)2
-
cukru25 g
-
liście laurowe, suszone3
Gruszki w białym winie
-
wody300 g
-
białego wina, wytrawnego550 g
-
likieru migdałowego, np. amaretto20 g
-
cukru130 g
-
gwiazdka anyżu1
-
laska wanilii przecięta wzdłuż na pół1
-
gruszek, odmiana Konferencja małych (ok. 100 g każda)6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
497.1 kcal /
2080 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
78.9 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
50.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
2 godz. 25 min
3 godz. 25 min
40 min
20 min
1 godz. 40 min
1 godz. 20 min
2 godz. 5 min
50 min
1 godz.
3 godz.
6 godz. 20 min
45 min