Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Migdałowa kruszonka
  • 20 g migdałów, w płatkach
  • 40 g masła zimnego
  • 40 g cukru
  • 40 g mąki kokosowej
    40 g mąki pszennej
Krem angielski
  • 150 g mleka
  • 2 żółtka (patrz wskazówka)
  • 25 g cukru
  • 3 liście laurowe, suszone
Gruszki w białym winie
  • 300 g wody
  • 550 g białego wina, wytrawnego
  • 20 g likieru migdałowego, np. amaretto
  • 130 g cukru
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 laska wanilii przecięta wzdłuż na pół
  • 6 gruszek, odmiana Konferencja małych (ok. 100 g każda)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 497.1 kcal / 2080 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 78.9 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 50.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...