Urządzenia i Akcesoria
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Migdałowa kruszonka
-
20 g migdałów, w płatkach
-
40 g masła zimnego
-
40 g cukru
-
40 g mąki pszennej40 g mąki kokosowej
Krem angielski
-
150 g mleka
-
2 żółtka (patrz wskazówka)
-
25 g cukru
-
3 liście laurowe, suszone
Gruszki w białym winie
-
300 g wody
-
550 g białego wina, wytrawnego
-
20 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
130 g cukru
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska wanilii przecięta wzdłuż na pół
-
6 gruszek, odmiana Konferencja małych (ok. 100 g każda)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
50.4 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
2080 kJ /
497.1 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
78.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Barszcz zabielany i kurczak w sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
45 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6, TM7)
15 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 godz. 55 min
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min