Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Migdałowa kruszonka
  • migdałów, w płatkach
    20 g
  • masła zimnego
    40 g
  • cukru
    40 g
  • mąki kokosowej
    40 g
    40 g mąki pszennej
Krem angielski
  • mleka
    150 g
  • żółtka (patrz wskazówka)
    2
  • cukru
    25 g
  • liście laurowe, suszone
    3
Gruszki w białym winie
  • wody
    300 g
  • białego wina, wytrawnego
    550 g
  • likieru migdałowego, np. amaretto
    20 g
  • cukru
    130 g
  • gwiazdka anyżu
    1
  • laska wanilii przecięta wzdłuż na pół
    1
  • gruszek, odmiana Konferencja małych (ok. 100 g każda)
    6

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 497.1 kcal / 2080 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 78.9 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 50.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie