Urządzenia i Akcesoria
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Migdałowa kruszonka
-
20 g migdałów, w płatkach
-
40 g masła zimnego
-
40 g cukru
-
40 g mąki pszennej40 g mąki kokosowej
Krem angielski
-
150 g mleka
-
2 żółtka (patrz wskazówka)
-
25 g cukru
-
3 liście laurowe, suszone
Gruszki w białym winie
-
300 g wody
-
550 g białego wina, wytrawnego
-
20 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
130 g cukru
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 laska wanilii przecięta wzdłuż na pół
-
6 gruszek, odmiana Konferencja małych (ok. 100 g każda)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
50.4 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
2080 kJ /
497.1 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
78.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
1 godz. 45 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Borówki pod kruszonką
50 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 godz. 5 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min