Hummer Thermidore

Hummer Thermidore

3.9 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Hummer gekocht, aus der Schale gebrochen (siehe Tipp)
    800 g
    800 g Hummer, gegart, TK, aufgetaut, aus der Schale gebrochen (siehe Tipp)
  • Gruyère in Stücken
    80 g
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Butter weich
    50 g
  • Limettenschale (opcjonalnie) abgerieben
    1 TL
  • Mehl
    20 g
  • Limettensaft
    10 g
  • Weißwein, trocken
    50 g
  • Dijon-Senf
    1 TL
  • Sahne
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Crème fraîche
    50 g
  • Hummersuppenpaste (opcjonalnie)
    1 TL
    1 Würfel Fischbrühe (für 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 545 kcal / 2281 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 1797 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...