
Urządzenia i Akcesoria
Hummer Thermidore
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Hummer gekocht, aus der Schale gebrochen (siehe Tipp)800 g
-
Gruyère in Stücken80 g
-
Schalotten halbiert60 g
-
Butter weich50 g
-
Limettenschale (opcjonalnie) abgerieben1 TL
-
Mehl20 g
-
Limettensaft10 g
-
Weißwein, trocken50 g
-
Dijon-Senf1 TL
-
Sahne150 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Crème fraîche50 g
-
Hummersuppenpaste (opcjonalnie)1 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
545 kcal /
2281 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Sód
1797 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy