Poires pochées au vin blanc, vanille et crumble à l'amande

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Crumble aux amandes
  • 20 g d'amandes effilées
  • 40 g de beurre
  • 40 g de sucre en poudre
  • 40 g de farine de noix de coco
    40 g de farine de blé
La crème anglaise
  • 300 g de lait
  • 4 jaunes d'œufs
  • 50 g de sucre en poudre
  • 5 feuilles de laurier frais coupées en deux
Les poires
  • 250 g d'eau
  • 500 g de vin blanc sec
  • 20 g de liqueur d'amande
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 anis étoilé
  • 1 gousse de vanille coupée dans le sens de la longueur
  • 6 poires Conférence (voir Conseil)
  • 120 g de sucre roux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 497.1 kcal / 2080 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 78.9 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 50.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...